Al servei de les persones més vulnerables.

El Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat s'ha adaptat a les noves circumstàncies per acompanyar i resoldre les necessitats dels xiquets i xiquetes, majors, immigrants i persones amb diversitat funcional amb els que habitualment treballem.

Fidels a la nostra missió, seguim endavant amb els nostres projectes orientats a generar millors condicions de vida entre els habitants dels nostres pobles. Les iniciatives dirigides a la infància, majors, població immigrant i persones amb diversitat funcional s'han adaptat, a causa de la crisi sanitària generada pel coronavirus, a la nova situació de confinament decretada per l'estat d'alarma i, lluny de trencar els vincles entre els professionals que prestem aquests serveis i els usuaris, hem enfortit, encara més, la relació existent per donar solucions i atenció a les persones més vulnerables.

En aquests moments estem donant ajuda urgent (alimentació, lloguer, pagament de rebuts de llum...), amb coordinació en els serveis socials de la Plana Alta i l'Alt Maestrat, a aquelles persones que més ho necessiten.

També continuem amb l'atenció psicològica (via telefònica o en línia) a aquelles persones que estaven realitzant psicoteràpia i a aquelles que en aquests moments ens són derivades pels Serveis Socials d'atenció primària.

A través dels grups de whatsapp estem fent seguiment i acompanyament escolar de l'alumnat de primària i secundària de les poblacions d'Albocàsser i les Coves de Vinromà. També, amb aquesta eina i altres TIC, fem aplegar activitats i propostes per als xiquets i xiquetes de l'escoleta matinera d'Albocàsser i atenent a persones immigrants que participen del nostre taller d'idioma.

Un dels col·lectius a qui estem recolzant més és a les persones majors usuàries de la unitat de respir d'Albocàsser i del taller d'estimulació cognitiva de Benlloc. En aquest col·lectiu tenim contacte telefònic sovint perquè se sentin acompanyades i, a la vegada, facin una sèrie d'exercicis i activitats destinades a l'estimulació cognitiva, sempre en coordinació amb els respectius ajuntaments i les monitores de les unitats de respir municipals.

Cal remarcar que els nostres monitors i monitores que estaven desenvolupant tallers i activitats amb persones amb diversitat funcional del CEEM d'Albocàsser no han parat la seua activitat i, mitjançant vídeos i tutorials, els fem aplegar una sèrie de tasques i activitats perquè no perdin el fil dels tallers on participaven (trencadís, agricultura ecològica i rehabilitació i manteniment físic).

En aquesta línia de treball també continuem coordinant un grup de dones voluntàries per a la confecció de mascaretes de tela. La monitora de costura que portava endavant el taller de costura per a dones immigrades, ha realitzat vídeos tutorials perquè moltes d'aquestes participants (voluntàriament) puguen confeccionar-les i lliurar-les gratuïtament a les persones que les necessiten.

I per últim comentar-vos que el Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social (POISES 2020) cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives (0'7%IRPF) que estem desenvolupant, continua amb algunes accions programades, amb l'objectiu de reforçar la lluita contra la pobresa, l'exclusió social i la discriminació. Si esteu interessats a participar-hi, no dubten en ficar-vos en contacte amb la nostra tècnica que el desenvolupa.

Els telèfons per contactar amb nosaltres són: 964 42 83 91 i el 699 71 37 41 i el correu electrònic: info@cdraltmaestrat.org

Desenvolupat per Racó Digital