Tallers d'idiomes amb dones immigrades

Un grup de dones d'origen marroquí i residents a Les Coves de Vinromà participa des de fa dos anys del taller d'aprenentatge de la llengua que imparteix el CDR Alt Maestrat cada dimarts al matí a l'Agència de Lectura municipal de la localitat. Bona part de les participants són també usuàries del programa d'emergència social del CDR, de manera que el taller pretén completar l'atenció que rep el grup, per tal de d'oferir un servei més integral respecte les seues necessitats. 

Les sessions formatives, impartides per la psicòloga de l'entitat, esdevenen un espai d'aprenentatge no només de la llengua, sinó també de diversos coneixements i aspectes per al desenvolupament personal de les participants. A la vegada, el taller implica un intercanvi dels sabers de les dones, sovint invisibles. 

Des del CDR Alt Maestrat volem contribuir a cobrir les necessitats de la població immigrada als nostres pobles, en tant que difícilment el col·lectiu pot accedir a aquests serveis al territori.

El notable desconeixement dels idiomes castellà i valencià entre la població immigrant de les nostres comarques incrementa les dificultats a què s'enfronta a l'hora de trobar una feina. És per això que el CDR ha establert aquesta activitat de continuïtat de forma setmanal, amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge de la llengua. 

Amb l'objectiu d'ampliar els tallers a altres localitats veïnes, fem una crida al voluntariat per aquelles persones interessades a col·laborar impartint les classes.

Desenvolupat per Racó Digital