FEM DE CADA DIA UN 8 DE MARÇ

El dissabte dia 12 de març el CDR Alt Maestrat va organitzar, conjuntament amb l'Ajuntament d'Albocàsser, un acte per a commemorar el Dia de la Dona. Ací us deixem el manifest que es va llegir per a celebrar aquest dia i fer, de cada dia, un 8 de març.

Les dones que vivim en el medi rural... nosaltres, les dones, ens hem dedicat a cuidar durant molts anys, i una de les coses que millor ens ha definit en el passat, sense cap dubte, és aquest rol. Cuidàvem dels fills i filles, dels majors i de la família en general. Érem especialistes a cuidar la casa, però no ho oblidem, també treballàvem al camp cuidant els animals per a poder subsistir. Tot sense cap reconeixement i amb escassos mitjans, ni econòmics ni de suport.

En homenatge a elles, a nosaltres, fem un fort aplaudiment.

En els últims anys les dones del món rural hem trencat els motlles i ens hem tornat peces claus en la vida dels nostres pobles. Parlem de dones emprenedores, de dones que ens hem associat i que cada vegada més participem en la vida municipal. De dones del segle XXI sense res a envejar a les que viuen a les ciutats i, ens atrevim a dir, amb molt a ensenyar sobre el que és avançar en el camí de la igualtat.

Les coses han anat canviant en les últimes dècades, de forma més lenta de com ens haguera agradat, però han canviat i, afortunadament, les dones al nostre país, i això inclou a les que vivim en el medi rural, no som el que érem. Hi ha conquestes a les quals no estem disposades a renunciar i així ho hem demostrat davant l'intent de llevar-nos els nostres drets,  lluitant!  
Però encara quede molt per a aconseguir, per això cada dia de l'any hem d'insistir i educar per a poder ser totes i tots iguals en drets i obligacions.

Avui ho volem reivindicar dones i homes conjuntament, de costat a costat, amb la mateixa lluita i amb aquest manifest.

-Demanem que les dones tinguem el mateix salari a igual treball i validesa.

-Demanem que les dones no estiguem discriminades en el mercat laboral pel fet de parir.
-Demanem que en els alts càrrecs directius es considere la validesa abans que el fet de ser dona.
-Demanem programes educatius d'igualtat de gènere per als xiquets i xiquetes.

-Demanem protecció per a les víctimes de la violència de gènere i mesures per a eradicar-la. Recordem que des de l'any 2007 fins avui són 624 dones assassinades, 12 enguany i una ahir ací en València.

-Demanem protecció enfront dels abusos a menors.

-Demanem que no s'utilitze a les dones com a mercaderia, aprofitant-se de les seues condicions d'ànims i de necessitat.

-Demanem que en el món rural tinguem els mateixos serveis de suport, quant a sanitat, educació, transports, persones dependents i atenció als majors.

-Demanem que cap dona estiga discriminada per la seua cultura o religió.

-Demanem que totes les dones del món siguen lliures per a decidir en la seua vida, que ningú decidisca per nosaltres, que les lleis ens protegisquen perquè totes i tots, dones i homes, siguem iguals en drets i obligacions.

-I també, per descomptat, alcem la veu per defensar i donar suport a aquelles dones refugiades que caminen, corren, pateixen, ploren, s’enfronten i lluiten per salvar la vida i la dels seus per aconseguir que el seu país siga lliure. Per les dones de Síria i altres països en guerra que són la força de tantes famílies.

Endavant i enhorabona a totes i tots els que ho volem!!!

Desenvolupat per Racó Digital