Èxit de participació al curs sobre el cultiu de l'ametller

La formació “El cultiu de l’ametller: cap a un model sostenible”, promoguda per la Cooperativa Agroalimentària Sant Isidre de Les Coves i pel Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat i celebrada del 27 al 31 d’octubre a Les Coves de Vinromà, va comptar amb una molt bona acollida per part tant de la població local com de les localitats veïnes. Més de seixanta persones, provinents de Les Coves, Albocàsser, Alcalà, Atzeneta, La Serra, La Torre, Torreblanca, Rosildos i Sarratella, van assistir a la formació impartida per especialistes en el cultiu de l’ametller.

Al llarg de la setmana del 27 al 31 d’octubre, tècnics dels organismes més especialitzats en la matèria, com l’Institut Valencià d’Investigacions, l’Institut de Recerca i Tecnologies de l’Alimentació (IRTA), l’Agrupació de Defensa Vegetal d’Unió de Reus o de la Universitat Politècnica de València, van ser els encarregats d’impartir les diferents sessions del programa. Alguns aspectes d’interès pel sector, com els tipus de varietats autòctones, la poda, les plagues, l’adob o la fertilització van ser els principals temes abordats al llarg de les cinc sessions del curs, amb l’objectiu de contribuir a l’avenç cap a un model sostenible del cultiu.  Al següent enllaç podeu accedir al material facilitat al llarg del curs.

Tomàs Orient, president de la Cooperativa, va presentar el curs celebrant l’èxit de participació i esperant que les perspectives econòmiques del sector continuen amb la tendència a l’alça registrada fins ara.

Gustau Viol, coordinador del CDR Alt Maestrat, va destacar la seua satisfacció tant per la qualitat del curs com per la quantitat de persones interessades, remarcant que “la notable assistència fa que es pugue traure un bon profit de les subvencions atorgades per a formacions en entorns rurals”.

El curs, finançat pel Fons Social Europeu (FSE) i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), forma part d’una sèrie de formacions destinades al sector agrícola que ha promogut el CDR Alt Maestrat a diferents pobles del territori els darreres anys.

Desenvolupat per Racó Digital