Educació i formació
Des del CDR Alt Maestrat desenvolupem un Programa d'Educació Compensatòria per a menors en edat escolar. La iniciativa està destinada a garantir l'accés, la permanència i la promoció en el sistema educatiu de l'alumnat en situació desafavorida, procedent majoritàriament d'entorns familiars amb dificultats.

En col¬∑laboraci√≥ amb el Centre d¬īEducaci√≥ Prim√†ria Joan de Brusca i el Centre d'Ensenyament Secundari Alt Maestrat d'Alboc√†sser, tamb√© duem a terme un programa d'acompanyament escolar on es resolen possibles dubtes i s'enriqueixen els coneixements acad√®mics i les habilitats socials de l'alumnat, aix√≠ com tamb√© es refor√ßa l'aprenentatge de l'idioma en l'alumnat d'origen immigrant. D'altra banda, desenvolupem un Taller d‚ÄôAlfabetitzaci√≥, al qual assisteixen principalment dones i homes marroquins, un col¬∑lectiu significatiu a la comarca de l'Alt Maestrat. Sent el desconeixement de l'idioma, la principal problem√†tica que dificulta tant en la seua inclusi√≥ social, laboral com formativa.

A finals de 2015 també vam ficar en marxa, a les Coves i Albocàsser, un taller de formació en costura i patronatge al qual assisteixen més de 30 persones interessades en aprendre a confeccionar-se vestits i reciclar roba usada. A més, aquest taller també acull a persones derivades del programa d'orientació laboral que estem desenvolupant conjuntament amb el CEDES d'Albocàsser.

En relació al col·lectiu de persones privades de llibertat, des del CDR Alt Maestrat hem implementat Tallers d'Autoconeixement i Autocontrol, d'Educació Sexual, de Mediació de conflictes i d'Orientació laboral, dins del Centre Penitenciari Castelló II situat a Albocàsser, ja que creiem que és fonamental una intervenció dirigida a l'adquisició d'eines, per tal de millorar el seu autoconeixement i, per tant, aprendre de l'experiència reforçant i potenciant les seves possibilitats de transformació de la seua situació.

A m√©s a m√©s el CDR Alt Maestrat √©s Centre Col¬∑laborador del SERVEF de la Generalitat Valenciana. √Čs per aix√≤ que tenim reconegudes, entre d'altres, les seg√ľents especialitats formatives amb Certificat de Professionalitat: Atenci√≥ sociosanit√†ria a persones al domicili i a persones dependents en institucions socials; Mediaci√≥ Comunit√†ria i Inserci√≥ laboral de persones amb discapacitat.
Desenvolupat per Raců Digital