Educació i formació
Des del CDR Alt Maestrat desenvolupem un Programa d'Educació Compensatòria per a menors en edat escolar. La iniciativa està destinada a garantir l'accés, la permanència i la promoció en el sistema educatiu de l'alumnat en situació desafavorida, procedent majoritàriament d'entorns familiars amb dificultats.

En col·laboració amb el Centre d´Educació Primària Joan de Brusca i el Centre d'Ensenyament Secundari Alt Maestrat d'Albocàsser, també duem a terme un programa d'acompanyament escolar on es resolen possibles dubtes i s'enriqueixen els coneixements acadèmics i les habilitats socials de l'alumnat, així com també es reforça l'aprenentatge de l'idioma en l'alumnat d'origen immigrant. D'altra banda, desenvolupem un Taller d’Alfabetització, al qual assisteixen principalment dones i homes marroquins, un col·lectiu significatiu a la comarca de l'Alt Maestrat. Sent el desconeixement de l'idioma, la principal problemàtica que dificulta tant en la seua inclusió social, laboral com formativa.

A finals de 2015 també vam ficar en marxa, a les Coves i Albocàsser, un taller de formació en costura i patronatge al qual assisteixen més de 30 persones interessades en aprendre a confeccionar-se vestits i reciclar roba usada. A més, aquest taller també acull a persones derivades del programa d'orientació laboral que estem desenvolupant conjuntament amb el CEDES d'Albocàsser.

En relació al col·lectiu de persones privades de llibertat, des del CDR Alt Maestrat hem implementat Tallers d'Autoconeixement i Autocontrol, d'Educació Sexual, de Mediació de conflictes i d'Orientació laboral, dins del Centre Penitenciari Castelló II situat a Albocàsser, ja que creiem que és fonamental una intervenció dirigida a l'adquisició d'eines, per tal de millorar el seu autoconeixement i, per tant, aprendre de l'experiència reforçant i potenciant les seves possibilitats de transformació de la seua situació.

A més a més el CDR Alt Maestrat és Centre Col·laborador del SERVEF de la Generalitat Valenciana. És per això que tenim reconegudes, entre d'altres, les següents especialitats formatives amb Certificat de Professionalitat: Atenció sociosanitària a persones al domicili i a persones dependents en institucions socials; Mediació Comunitària i Inserció laboral de persones amb discapacitat.
Desenvolupat per Racó Digital