Sensibilització mediambiental
L'√®xode rural cap a les ciutats, com a conseq√ľ√®ncia del desenvolupament econ√≤mic i industrial d'aquestes, ha suposat la desaparici√≥ d'un dels principals recursos del m√≥n rural: l'√©sser hum√†. Amb l'√®xode d'aquests pobladors desapareixen, en bona mesura, els guardians de la biodiversitat i, a m√©s, es veuen incrementats els processos de p√®rdua d'identitat rural i els sabers locals que s√≥n essencials per a la bona gesti√≥ dels recursos naturals i l'equilibri ecol√≤gic. A aquests impactes de car√†cter ambiental que s'estan produint en el medi rural hem de respondre amb pol√≠tiques mediambientals eficaces i, com no, liderades des del mateix entorn rural.

En aquest sentit i dins del context mediambiental, el CDR Alt Maestrat té com a objectius la recerca, catalogació i transferència social sobre la base de les bones pràctiques en el camp de la biodiversitat agrària lligada al desenvolupament local, en el patrimoni natural, com a factor de conservació de la biodiversitat i potenciació de la economia productiva sostenible, i en el camp de la cultura alimentària sostenible, encaminada a la implementació de projectes i iniciatives socioeconòmiques i ecoproductives.

Actualment estem desenvolupant programes de recerca en col¬∑laboraci√≥ amb la Fundaci√≥ Global Nature, com √©s el cas de l'An√†lisi experimental de mesures aplicables de mitigaci√≥ i adaptaci√≥ al canvi clim√†tic en l'agricultura de sec√†, aix√≠ com tamb√© l'An√†lisi experimental de les mesures aplicables per a la millora d'indicadors agroambientals en l'agricultura de sec√†. Dins del context educatiu hem desenvolupat el projecte ‚ÄúArbres a l'Aula‚ÄĚ en col¬∑laboraci√≥ amb diversos col¬∑legis de la zona, aix√≠ com tamb√©, activitats de conscienciaci√≥, sensibilitzaci√≥ mediambiental, reciclatge i manteniment d'un hort ecol√≤gic.
Desenvolupat per Raců Digital