Banc de terres i de cases

El Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat posa en marxa un banc de terres i de cases dins d'un programa estatal contra el despoblament del món rural.

El CDR Alt Maestrat participa, a través de COCEDER (xarxa espanyola de Centres de Desenvolupament Rural), en un programa estatal de sensibilització i conscienciació de la despoblació al món rural i la necessitat de l'emprenedoria en un territori d'interior amb marcades diferències socioeconòmiques en comparació amb la costa. Aquest programa es realitza simultàniament en 8 comunitats autònomes on COCEDER té CDR associats.

 

L'objectiu del programa és despertar la consciència de la situació actual en el món rural, transmetre la necessitat d'un canvi en les polítiques, economia i societat que fomente el nostre territori com una oportunitat per a viure sense caure en l'exclusió. També es pretén divulgar la necessitat de l'emprenedoria al món rural com un dels pilars bàsics per a frenar la despoblació dels nostres pobles.

 

Una de les accions que primer s'estan portant a terme és la creació d'una base de dades de cases sense habitar, els propietaris de les quals vulguen cedir, llogar o vendre en cadascuna de les 18 zones d'actuació dels CDR. També es crearà una altra base de dades amb les terres abandonades que es vulguen cedir, llogar o vendre.

El programa finalitzarà amb un seminari sobre la despoblació rural que se celebrarà a la comarca de l'Alt Maestrat.

De moment, el CDR Alt Maestrat ja s'ha posat en contacte amb diferents actors de la zona, ja que l'objectiu és treballar en xarxa amb administracions, associacions i altres entitats per establir convenis que puguen crear sinergies que lluiten per aquest greu problema que és el despoblament de les nostres terres.

Les persones interessades a participar en aquest banc de terres i banc de cases es poden posar en contacte amb el CDR Alt Maestrat al telèfon 699 71 37 41 o amb el correu electrònic cdraltmaestrat@gmail.com

També ho poden fer omplint aquest FORMULARI DE CONTACTE

Desenvolupat per Racó Digital