Awesome Image
Awesome Image

Presentació

Som CDR Alt Maestrat

El CDR Alt Maestrat és un Centre de Desenvolupament Rural que ajuda a millorar la vida de la gent del territori. Oferim serveis i activitats amb l'objectiu de donar suport i ajudar a persones i col·lectius desfavorits a causa de la desigualtat d'oportunitats i la discriminació. Treballem per generar un impacte social positiu en l'àmbit rural.

A la nostra organització donem suport als col·lectius següents: persones majors, infància i adolescència, dones, persones amb diversitat funcional, migrants, LGTBIQ , recluses, de zones despoblades o amb risc d'exclusió social. Estem compromesos en proporcionar-los ajuda i recursos per millorar les seues vides.

Els orígens de l'entitat se situen als anys 80 amb la Cooperativa d'Ensenyament Alt Maestrat, i és l'any 2001 quan es constitueix com a Centre de Desenvolupament Rural i s'associa a la Confederació de Centres de Desenvolupament Rural (COCEDER).

Aquests són els municipis en els quals el CDR Alt Maestrat està realitzant activitats actualment:

-Alt Maestrat: Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Serratella, Tírig, la Torre d'En Besora i Vilar de Canes.

-Baix Maestrat: Càlig, Cervera del Maestrat, la Salzadella, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Polpís i Xert.

-Plana Alta: Benlloc, Cabanes, les Coves de Vinromà, la Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, la Serra d'en Galceran, la Torre d'en Doménec, Vilafamés i Vilanova d'Alcolea.
Awesome Image
Awesome Image

Premis

Awesome Image

Misió, visió i valors

Missió

Treballar amb la comunitat rural i altres agents socials per generar millors condicions de vida de la població rural.

Visió

Contribuir a la creació d'un medi rural desenvolupat i sostenible en els àmbits econòmic, social, cultural, humà i mediambiental.

Valors

Equitat, solidaritat, compromís amb l'entorn, sostenibilitat ecològica, inclusió, cooperació, transparència, qualitat, participació i amabilitat.
Awesome Image

Objectius

Disposar de serveis per a les persones en el medi rural

Respondre a les necessitats vinculades a la salut, educació, desenvolupament personal, formació i oci, millorant el benestar de la comunitat rural.

Invertir el procés de despoblament

Invertir el procés d'emigració, fomentant l'ocupació i la igualtat d'oportunitats al territori.

Inclusió social de col·lectius desfavorits

Promoure i implementar programes de lluita contra la marginació social, estimulant el desenvolupament dels sectors socials més desfavorits.

Ser punt de trobada i coordinació

Ser punt de trobada i coordinació de les diferents institucions i agents socials que treballen pel desenvolupament del medi rural.

Eliminar desigualtats entre homes i dones

Transformar l'entorn social en matèria de gènere, avançant cap a la igualtat de drets i d'oportunitats entre totes les persones, i eliminant les desigualtats entre homes i dones.

Fomentar la participació d'organitzacions socials

Fomentar la participació d'organitzacions socials en l'àmbit local, promovent la implicació de tots els/les membres de la comunitat (joves, dones, gent gran, persones immigrades, persones amb diversitat funcional...).

Territori ecosostenible

Promoure accions i conscienciar a la població sobre l'emergència climàtica.

Economia social de proximitat

Promoció de l'economia local per donar resposta a les necessitats del territori. Foment de l'economia amb els valors de treball digne, cooperació, compromís amb l'entorn, sostenibilitat i equitat.
Scan the code
Skip to content